Over TEDx

TED is een jaarlijks terugkomend event. Een event waarbij denkers en doeners uit de wereld van de technologie, entertainment, design, wetenschap, bedrijfsleven en onderwijs worden samengebracht om ideeën te delen. Bij een TED event mogen mensen hun idee presenteren, en al deze TED-talks worden op video vastgelegd en verspreid over de hele wereld via TED.com. TED bestaat sinds 1984 en heeft al vele beroemdheden op het podim gehad: Bil gates, Al Gore, Jane Goodall, James Olivier, Philip Stark en nog vele vele anderen.  TED biedt ondertussen nog veel meer. Meer weten? Kijk dan maar eens hier.

TED creëerde daarnaast TEDx: een programma waarin over de hele wereld op lokaal niveau mensen zelf een TED-like experience kunnen organiseren.

En  in 2010 werden de eerste TEDxYouth-events georganiseerd: een uniek podium waar jongeren hun ideeën voor de toekomst kunnen delen met de hele wereld. Een perfect medium om jongeren te betrekken en te inspireren, en om de stem van jongeren te laten horen.

Veel TEDxYouth events worden op  TEDxYouthDay georganiseerd. TEDxYouthDay is een serie van onafhankelijk georganiseerde TEDx events over de hele wereld  rond Universal Children’s Day  op 20 november. TEDx staat voor ons voor positiviteit, ruimte voor ontwikkeling, ruimte voor andere ideeën en inzichten en ruimte voor verhalen. Voor ons een concrete manier om onze passie handen en voeten te geven: een positieve beweging neerzetten voor en door jongeren. We geven  jongeren die aan de slag zijn gegaan met hun droom het podium om hun verhalen te vertellen. Jonge mensen die hebben doorgezet, ook als dat soms niet makkelijk was of als zij door anderen niet werden begrepen.

Stel je voor: een zaal vol jonge mensen bij elkaar, die aangesproken worden op hun creativiteit, hun ideeën, hun idealen en dromen, hun eigen passies en drijfveren.  Waardoor jongeren zien dat zij vaak tot veel meer in staat zijn dat zij zelf misschien wel denken. Jongeren, en overigens ook de volwassenen,  gaan zo vol energie en aangewakkerde dromen weer naar huis.

Op 18 november 2012 organiseerden wij een prachtige eerste editie van TEDxYouth@Brabantlaan. En op 23 november 2013 vond onze tweede editie plaats. Op 16 november 2014 staat het derde TEDxYouth@Brabantlaan gepland.

Meer over TED

Als je nog meer wilt weten over de verschillende TED-initiatieven, bekijk dan eens de volgende websites: