Over TEDx

TED is een jaarlijks terugkomend event. Een event waarbij denkers en doeners uit de wereld van de technologie, entertainment, design, wetenschap, bedrijfsleven en onderwijs worden samengebracht om ideeën te delen. Bij een TED event mogen mensen hun idee presenteren, en al deze TED-talks worden op video vastgelegd en verspreid over de hele wereld via TED.com. TED bestaat sinds 1984 en heeft al vele beroemdheden op het podim gehad: Bil gates, Al Gore, Jane Goodall, James Olivier, Philip Stark en nog vele vele anderen.  TED biedt ondertussen nog veel meer. Meer weten? Kijk dan maar eens hier.

TED creëerde daarnaast TEDx: een programma waarin over de hele wereld op lokaal niveau mensen zelf een TED-like experience kunnen organiseren.

En drie jaar geleden werden de eerste TEDxYouth-events georganiseerd: een uniek podium waar jongeren hun ideeën voor de toekomst kunnen delen met de hele wereld. Een perfect medium om jongeren te betrekken en te inspireren, en om de stem van jongeren te laten horen.

Veel TEDxYouth events worden in dezelfde periode georganiseerd, tegelijkertijd met  TEDxYouthDay. TEDxYouthDay is een serie van onafhankelijk georganiseerde TEDx events over de hele wereld  rond Universal Children’s Day  op 20 november. En geinspireerd door dit succes, zijn we in Brabant keihard aan de slag gegaan om ook hier jongeren te inspireren om hun ideeen en dromen te laten zien.

Op 18 november 2012 resulteerde dit in een prachtige eerste editie van TEDxYouth@Brabantlaan. En op 23 november 2013 zal onze tweede editie plaatsvinden!

Meer over TED

Als je nog meer wilt weten over de verschillende TED-initiatieven, bekijk dan eens de volgende websites: