Breda als podium voor TEDxYouth@Brabantlaan

 

Anne-Rienke Hendrikse over Breda als podium voor TEDxYouth@Brabantlaan

Door TEDxYouth reporter Eefke van der Wouw

Dit jaar ontvangt de gemeente Breda TEDxYouth@Brabantlaan als evenement in de stad Breda en biedt daarmee een podium aan jongeren en hun talenten. Anne-Rienke Hendrikse is op verschillende vlakken werkzaam bij de gemeente Breda en vertelt haar kijk op dit mooie evenement.

Anne-Rienke werkt inmiddels al 5 jaar bij de gemeente Breda en is begonnen als beleidsadviseur cultuur, in het bijzonder cultuureducatie en -participatie. De laatste twee jaar is ze ook werkzaam op het gebied van jeugd en onderwijs, wat ervoor zorgt dat haar werkzaamheden mooi aansluiten op TEDx. Ze vindt TEDxYouth@Brabantlaan een mooi maar vooral belangrijk initiatief: “Ik vind het een belangrijk initiatief, niet in de laatste plaats door de bevlogenheid van de initiatiefnemers van TEDxYouth@Brabantlaan en de betrokkenheid van een hele grote groep jongeren bij de totstandkoming en uitvoering ervan.”

Waarom nu dit jaar Breda? Wel, naast het feit dat Breda een vernieuwende en levendige omgeving is, komen er ook heel wat succes verhalen vandaan. Breda wil graag een podium bieden aan jonge talenten en staat daar dan ook duidelijk voor open; “Breda bindt jongeren aan de stad met kennis en talent, zoals de nummer 1 van de wereld DJ Hardwell, de beste opleidingen en festivals van naam. Dat talent en die betrokkenheid zichtbaar maken en verbinden gebeurt zondag ook op het podium in Bloos.”

Zelf is Anne-Rienke erg positief over de oplossingskracht van jonge mensen. Volgens haar is deze groot en onmisbaar, en moet het dus zoveel mogelijk worden benut in de maatschappij, in beleid, in onderwijs en op meer vlakken waar dat nodig is. Dit kan door jongeren de ruimte te bieden en hun talenten en eigen initiatieven te laten ontwikkelen.
Ze heeft zelf een mooie aansluiting met TED en vooral ook het thema van dit jaar: ‘Be a rebel’. Volgens haar zijn TED talks er om te informeren, te motiveren en te inspireren. Het podium voert dan de dialoog tussen mensen. Over ‘Be a rebel’ zegt ze het volgende; “Het is een mooi thema om de betrokkenheid te tonen van jongeren en laat zien dat je met dwars zijn en gewoon te gaan doen, je tot nieuwe, andere oplossingen komt, die nu nodig zijn in de maatschappij.”

1 Reactie

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet worden getoond.

*