Changemakers Challenge @TEDxYouth

 

De TEDxYouth ChangemakersChallenge op 15 november

 

We leven in een turbulente, enerverende tijd. Wat vandaag nieuw is, is morgen al bijna verouderd. Maatschappelijke organisaties, overheden en bedrijven zijn in deze tijden van snelle veranderingen, op zoek naar goede ideeën om niet alleen nu, maar ook in de toekomst toegevoegde waarde te hebben.

Een unieke kans voor organisaties

Tijdens ons event op 15 november aanstaande bieden wij vijf organisaties een unieke mogelijkheid. Zij zullen de uitdaging  waar zij voor staan, voorleggen aan jonge changemakers: de  innovatieve, kritische, nieuwsgierige  en ondernemende jongeren die aanwezig zijn bij het TEDxYouth event!  Het jongereninitiatievenfonds van de gemeente Tilburg, de gemeente Veldhoven, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid/GGD Gelderland-Zuid en het innovatienetwerk Midden-Brabant hebben deze kans gegrepen en doen mee!!

Hoe werkt het?

Onze facilitators Peter Berkers, Wendy Edens, Aniek Linskens en Maarten van Leeuwen,  leiden de groepen door een strak geplande brainstormsessie van ruim een  uur.  De challenge start met een korte  pitch van de organisatie die een vraagstuk inbrengt. Daarna worden in een creatieve brainstorm allerlei ideeën opgehaald. De pitcher gaat met frisse ideeën over de aanpak van het vraagstuk naar huis.

Whats in it for the Young Changemakers?

Jongeren krijgen een inkijkje in de vragen waar ondernemers, organisaties en overheden mee zitten. Ze ervaren hoe het is om deel uit te maken van creatieve, innovatie processen en mogen meedenken over problemen in the real world. Het is een kans om invloed te hebben, nieuwe mensen te ontmoeten en jezelf te laten zien. En: deelnemers maken kans op een prijs!

2 Reacties

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet worden getoond.

*