Mijn meest inspirerende TEDtalk #2

We hebben onze jonge reporters Mauri en Renée gevraagd om een favoriete TEDtalk te kiezen. Hier de keuze van Renée.

Ik heb gekozen voor de TEDtalk van game-designer  Jane McGonigal: “the game that can give you 10 years extra of live”.

Jane McGonigal heeft in een periode waarin ze zelfmoordneigingen had vanwege een ernstige hersenschudding, een spel ontwikkeld om beter te worden: SuperBetter. Dit spel speel je in het dagelijks leven en het helpt je om je eigen gezondheidsdoelen te bereiken of om te herstellen van een ziekte of verwonding. Ik vind het bijzonder hoe een game je kan helpen om zowel mentaal als fysiek beter te worden.

In haar TEDtalk vertelt Jane Mcgonical ook hoe gamen je normale leven positief kan beïnvloeden, door in te gaan op de top 5 waar mensen spijt van hebben als ze stervende zijn. Van vier van de vijf weet ze te vertellen dat gamen het tegenovergestelde veroorzaakt (niet alle games natuurlijk, maar sociale games).

Daarna vertelt ze over vier manieren om persoonlijke groei te stimuleren en je beter te kunnen focussen op je dromen. Het zijn eigenlijk heel eenvoudige tips die je elke dag kan doen:

1. Niet (lang achter elkaar) stilzitten

2. Kleine doelen volbrengen

3. Drie verschillende positieve emoties voelen voor één negatieve

4. Fysiek contact met iemand of dankbaarheid voelen Als je deze vier elke dag volbrengt dat kan je wel 10 jaar langer leven!

Ik vind deze TEDtalk vooral inspirerend, omdat na het kijken je er meteen iets mee kan doen en je leven kan beteren. Als je haar tips volgt, wordt het inderdaad makkelijker om je doelen te bereiken en je te concentreren op je dromen. Mooi in het kader van Dream Big, Then do it!

 

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet worden getoond.

*