Mijn TEDxYouth@Brabantlaan 2012 door Dennis Hoekstra

 

Het is 18 november, 5:30 uur, wanneer de wekker zijn ding doet. Het aantal uren dat ik sliep is niet meer geweest dan twee uur en het aantal uren dat ik heb gemaald over mijn TEDxtalk is minstens vijf. Enfin, met een goed ontbijt en een lange warme douche achter de rug rijd ik om 6:40 uur weg naar Den Bosch.

 

Zenuwen

Onderweg naar het oosten begint het harder te regenen. Bij gebrek aan trajectcontroles flitsen er onderweg diverse beelden door mijn hoofd. “Vergeet dat woord niet, let op de opening, let op de afsluiting, praat rustig”. Ik maak mezelf gek. Maar hé, het is TEDx, ik wil alles goed doen.

 

Het imposante gebouw, beter bekend als het provinciehuis, heet mij van harte welkom. Ik neem, met een bak koffie in de hand, een kijkje in de zaal waar het allemaal gaat gebeuren. De zaal waar ik al meerdere keren heb gezeten. Het gevoel is nu anders. Een groot trussensysteem waar diverse lichten aan hangen, gevolgd door een set serieuze tv-camera’s en een schitterend decor met dé TEDx stip. Het is allemaal zo immens.

 

 

 

 

Muziek  

Dertig minuten voor de aanvang van TEDxYouth@Brabantlaan 2012 wordt de opkomst onder begeleiding van de heerlijke muziek van @isabelleame geoefend. Een 23-jarige singer en songwriter met een wil, een droom.

Naast de heerlijke muziek van Isabelle is er meer ruimte voor muzikaal talent. De 6 jarige Len Donkers drumt al vanaf zijn tweede jaar. Inmiddels drumt hij op het niveau van een 14-jarige. Een verbluffend optreden op de muziek van Liquido.

 

Ijsberen

Het is klokslag 10:00 uur, de honderd jongeren vullen langzaam de zaal en de laatste lichten worden gedimd. @PelleBrakkee en @ocramvb weten hoe ze de sfeer compleet krijgen met licht en geluid. Het enige wat nog ontbreekt zijn de zes bijzondere sprekers. Het is wachten op het seintje om naar onze zitplaatsen te lopen.  

Ik en de andere sprekers zijn merkbaar gespannen. We zijn stiller, staan met klamme handen in onze zakken en bewegen heen en weer. Naast ons staat de talentvolle @MeikeMedia, hostess van TEDxYouth, te wachten op haar entree. Met haar iPad in de hand staart ze nog even naar haar aantekeningen. Ook zij lijkt een tikkeltje gespannen.

 

Het moment, de TEDtalk

10:30 uur, TEDxYouth@Brabantlaan gaat officieel van start. Met @WidgetWezz voorop en @YvvforFashion sluit de rij. Yvette trapt als eerste af met haar TEDtalk.

Na de twee eerste talks is het de beurt aan mij. De bumper (introfilmpje) start, op het juiste moment stap ik het podium op en de eerste afbeelding van mijn verhaal verschijnt op het decor.

Vanaf dit moment is het gaan, het delen van mijn idee met de zaal! Ik neem de jongeren mee in mijn verhaal. Ik hoop dat ze zich kunnen vinden in mijn woorden. De boodschap is duidelijk, als jongeren zich niet met de maatschappij bemoeien, dan bemoeit de maatschappij zich wel met hun. Ik roep mezelf en alle anderen jongeren op om de comfortzone te verlaten en te gaan voor onze ideeën en talenten.  Vier minuten, vijf minuten, zes minuten, gesproken. Wow, wat een ervaring!

 

 

Bedankt  

We hebben er gewoon gestaan! Dank je wel @WidgetWezz, @YvvforFashion, @Jeffrey_Arenz, @VincentdeWit en @ShaunF_.   Meta, onwijs bedankt voor jouw scherpe woorden die mij en mijn TEDtalk geholpen hebben!

@RoosSohier, @MarielHornstra, @PelleBrakkee, @ocramvb, @MeikeMedia, @PastaMedia en een grote groep vrijwilligers, TEDxYouth@Brabantlaan 2012 stond er dankzij jullie!   Echt, ontzettend bedankt!

 

 

 

Dit blog van Dennis Hoekstra verscheen eerder op zijn eigen website

De TEDxTalk van Dennis kan je hier bekijken.

38 Reacties

 1. 3 december 2012  09:42 by pbrakkee Beantwoorden

  En wij bedanken jou Dennis!

 2. Pingback : Blue Coaster33

 3. Pingback : loose weight at home

 4. Pingback : watch movies online free

 5. Pingback : stream movies

 6. Pingback : streaming movies

 7. Pingback : alkaline water

 8. Pingback : best bottled water

 9. Pingback : kangen water machine

 10. Pingback : kangen water

 11. Pingback : Las Vegas Escorts

 12. Pingback : Cable for business owners

 13. Pingback : tvpackages.net

 14. Pingback : stop parking

 15. Pingback : laan penge nu og her

 16. Pingback : fue.mobi

 17. Pingback : alkaline water benefits

 18. Pingback : water ionizer machine

 19. Pingback : testosterone cypionate

 20. Pingback : pay day loans

 21. Pingback : water ionizer pay plan loans

 22. Pingback : parking

 23. Pingback : bottled alkaline water

 24. Pingback : klein electrician tool pouches

 25. Pingback : electrician 77008

 26. Pingback : locksmith reno

 27. Pingback : visit this link

 28. Pingback : plumbing school online

 29. Pingback : plumbing school in new york

 30. Pingback : paypal loans

 31. Pingback : projekty domow

 32. Pingback : house blue

 33. Pingback : Big Tits

 34. Pingback : epilation definitive

 35. Pingback : buy backlinks

 36. Pingback : comparateur hotel de luxe

 37. Pingback : North Ridgeville OH

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet worden getoond.

*