TEDxYouth laat mij veranderen in mezelf

 

 

‘TEDxYouth@brabantlaan 2014 is zeker geslaagd!’ Het doel van TEDxYouth was om te inspireren, te motiveren, te stimuleren. Naar mijn mening is dat meer dan goed gelukt. Want wie is er niet naar huis gegaan met een hoofd vol nieuwe inspiratie, nieuwe plannen, ideeën en voornemens?! Wel? Dan heb je echt in een andere zaal gezeten!

Degenen die ervoor gezorgd hebben dat wij bomvol inspiratie thuis kwamen, zijn natuurlijk de TEDxtalkers. De geweldige TEDxtalkers, één voor één met hun eigen verhaal, motivatie, idee. Vanaf de eerste talk van Timmy tot de laatste talk van Miggs werd ik steeds opnieuw geïnspireerd, ontroerd en…. niet te vergeten…. gepositiveerd! Zo veel passie, overtuiging en emotie brachten de sprekers over in de kleine zes minuten die ze hadden. Maar juist díe passie, díe overtuiging en díe emotie zorgen ervoor dat ik deze verhalen nooit zal vergeten!

De onderwerpen kwamen uit allerlei hoeken. Zo sprak Sofie over ons eten, Julia over haar geluk, Farid over zijn rijkdom, André over zijn leiderschap… Maar er is één onderwerp dat bij alle talks past: verandering. Deze dag bij TEDxYouth ging het veel om veranderen en veranderingen. Over het veranderen van de wereld, het land, je stad en, waar het allemaal begint, het veranderen van jezelf.Waar ik na deze dag achter ben gekomen, is dat TEDxYouth mij laat veranderen.

Door de inspirerende talks van jongeren die allemaal hun eigen pad volgen en zich niet met de grote stroom mee laten voeren ‘omdat het zo moet’ of ‘omdat dit van ze verwacht wordt’, word ik aan het denken gezet. Beter gezegd: hierdoor blíjf ik denken.

Denken over deze jongeren, die de wereld of hun omgeving zo proberen te veranderen dat zíj zich er fijn in voelen, dat zíj zichzelf kunnen ontwikkelen. Denken over wie ik ben, hoe ik wil zijn. Door deze gedachten kom ik ook steeds meer op mijn eigen pad en kom ik er steeds meer achter wat ík wil. Zo laat TEDxYouth mij veranderen… TEDxYouth laat mij veranderen in mezelf.

TEDxYouth@ brabantlaan 2014 was voor mij de eerste TEDx. Niet alleen passief maar meteen actief. Voor mijn maatschappelijke stage heb ik TEDxYouth geholpen bij het event. Het event is geslaagd en mijn maatschappelijke stage zeker ook!

Het was super leuk, leerzaam en speciaal om op deze manier bij TEDxYouth betrokken te mogen zijn. Daarom nogmaals bedankt TEDxYouth en natuurlijk in het bijzonder Roos en Mariëlle! Het was een dag om nooit te vergeten.

Door Rozemarijn van Gorp, maatschappelijke stagiaire bij TEDxYouth@Brabantlaan 2014 

Meer over Rozemarijn lees je HIER in haar vorige blog

 

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet worden getoond.

*