Thank you all!!!!

 

TEDxYouth@Brabantlaan is een vrijwilligersinitiatief: de organisatoren, de sprekers, de partners doen allen onbetaald mee. De TEDx-formule gaat uit van het verbinden van mensen die het gedachtegoed van TED een warm hart toe dragen: het delen en verspreiden van goede ideeën. In het geval van ons gaat het ook nog over de ideeën en de oplossingskracht van jonge mensen. Deze enorme productie kan alleen maar tot stand komen met velen. Al die mensen die bereid zijn om hun verhalen en ideeën, (vak)kennis, netwerk, tijd, middelen en geld in te zetten, willen wij bedanken. Want samen hebben we van editie 2014 een fantastische belevenis gemaakt!

Ten eerste bedanken wij de gemeente Breda en Podium Bloos. Na onze tweede editie heeft de gemeente ons uitgenodigd om naar Breda te komen en heeft actief meegezocht naar en meegedacht over een geschikte locatie. En waar konden we nou beter terecht dan bij Podium  Bloos! Een geweldige plek om te gast te mogen zijn.

Pascal van Engelen van Unlimited Sound & Visions maakte samen met KPN Broadcasting, het Sint Lucascollege, Pelle Brakkee Companies en Xander Beks van Tasty Green Life Style Experience de cameraregistratie, de livestream en de gehele productie van de TEDxTalks op film mogelijk. Super dat spreker van 2013, Jordy van Vugt, het technische team kwam ondersteunen!!

Ralph Geerts van Ravanello Food & Concepts heeft een fantastische food experience en heerlijk eten en drinken verzorgd. Zijn ideeën pasten perfect bij de dag en zorgden voor (nog meer) verbinding tussen de deelnemers. DJ Joshua zorgde tijdens de breaks voor extra sfeer.

Bart Roestenberg van Groupmapping heeft samen met ons de Challenge “the rebel in you” uitgedacht en met zijn vakkennis en ervaring de creatieve dialoog in groepjes gefaciliteerd. Maatschappelijke stagiaire Rozemarijn van Gorp heeft Bart op heel creatieve en talentvolle wijze ondersteund. En volgens mij zijn we allemaal fan van onze eigen Chief Challenge, Ernest Adu. Ernest, die ook actief is geweest als kernteamlid  in de voorbereidingen van het TEDxYouth event.

Wij bedanken Shane Pattipeilohy en Meike de Jong voor hun enthousiasme en hun presentatie als hostess van de dag. Meike de Jong heeft  onze sprekers ook nog coaching en training geboden tijdens onze speakersprep. Roy Grunewald heeft tijdens de voorbereidingen onze sprekers wegwijs gemaakt in de wereld van storytelling. En onze Shaun Figaroa heeft goede support en feedback gegeven aan de sprekers. En het Bredaas Museum opende voor een van onze speakersprep’s haar deuren.

Linda Hoevenaars, make-up artist, verzorgde in een record tempo de visagie.

Tim Bertens en Joep Klunhaar  hebben ons beeldmerk van dit jaar ontworpen. Mick Maas, 3D designer maakte er het prachtige instartfilmpje van.  Daarnaast ontpopte Tim zich al snel als allesdoener en werd hij al snel onmisbaar lid van ons kernteam. Tijdens het event zelf heeft hij samen met maatschappelijk stagiairs Itai van de Wal en Stuart McLean alles op foto vastgelegd.

Wij bedanken vrijwilligers  Lobke Ruijs, Suzanne Plettenberg, Valesca Kloostra, Sam Smitt, Rowena Crow en Meta Severin en de maatschappelijke stagiars Lucina-May Nollen, Fien van de Kar, Gijs van Putten, die onmisbaar waren als gastheren en vrouwen en het ondersteunen bij de catering. Geweldig overigens dat oud sprekers Jilt van Schayik en Froukje Kooter ook spontaan mee hielpen.Dank ook aan Breda Actief, MAS Breda en Match ’n Catch waardoor wij met vrijwilligers en maatschappelijke stagiairs in contact kwamen.

Bijzondere dank aan Peter Berkers en  Volkan Tasdan: twee  bevlogen docenten die wij in ons hart hebben gesloten.

Bibi van Lieshout en Eline Giraud zorgden op een heel bijzondere, rebelse en talentvolle manier voor cabaret en dans tijdens TEDxYouth@Brabantlaan. Dank aan hen en aan het 39Graden Festival die ons met hen in contact bracht.

Dan zijn er nog onze youthreporters en livebloggers: Kayleigh Versantvoort, Eefke van der Wouw en Femke Pluijm. En in opmaat naar 16 november toe hebben Vivian Jacobs, Marian Jentjens, Elles van Steenis en John Rozema samen met Eefke en Femke voor mooie interviews en blogs op gezorgd.

Uiteraard lukt dit alles niet helemaal zonder budget. Een heleboel van onze ideeën hadden wij niet kunnen realiseren zonder de sponsorbijdragen van ASML en van Wijshart Jongerencoaching en de financiële support van de gemeente Breda aan Podium Bloos waardoor de locatie en de extra’s aan licht en geluid mogelijk waren!

En natuurlijk bedanken we al die nieuwsgierige en enthousiaste bezoekers die hun rebelse kant op vele manieren hebben laten zien. Samen maken we de wereld een beetje mooier!

Maar het allermeest bedanken we onze jonge helden, die het lef hebben gehad om het podium te betreden en hun verhaal te doen: Timmy, Koen, Danielle, Julia, Sofie, Lisanne, Farid, Rudy, Andre, Eva en Miggs.  Bedankt voor deze onvergetelijke ervaring!

Roos Sohier en Mariëlle HornstraB2kx-EWIgAEEbas

Co-directors TEDxYouth@Brabantlaan

 

KLik HIER voor een foto impressie van onze crew van 2014!

2 Reacties

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet worden getoond.

*