The adventure has just begun

 

In november 2014 was Koen Verheijden één van de sprekers op TEDxYouth@Brabantlaan. Koen is de oprichter van Uniek Producties, een plek waar jongeren samenwerken aan theatervoorstellingen, muziek en filmproducties. Zelf ontdekken, het maakproces doorlopen en daarvan leren, dat is wat Koen wil.  Nieuwe dingen ontdekken, met vallen en opstaan en met ruimte voor fouten. Uniek Producties heeft inmiddels al meerdere voorstellingen gerealiseerd. Na 16 november was het avontuur van Koen nog niet voorbij. Koen is onder andere  lid van ons kernteam  geworden als Chief Experience and Entertainment. Maar TEDxYouth bracht hem nog veel meer! Hier het verhaal van Koen:

Wat gaat de tijd toch snel. Precies drie maanden geleden stond ik op een rode stip, in een Bredaas theater met verschijnende camera’s om me heen en een volle zaal voor mijn neus. Bam. Het was een van de eerste keren dat ik ‘als mijzelf’ op een podium stond. Dat was ik niet gewend en vond ik daarom ook geweldig spannend. Maar daarom niet minder leuk! Damn, voor mijn gevoel was ik binnen tien seconden klaar met mijn talk. Na de zestiende van november was mijn TEDx avontuur nog niet voorbij.  Om er even een clichéin te stoppen:  the adventure has just begun.

TEDxYouth is een mooi initiatief, waar jonge mensen zich kunnen ontwikkelen, netwerken kunnen leggen en nieuwe ervaringen op kunnen doen. Ik kan mij daar inmiddels een ervaringsdeskundige in noemen. Er mogen meer initiatieven zoals TEDx zijn, het maakt de wereld mooier en vooral interessanter.

Dankzij TEDx heb ik een journalist van BredaNu (de plaatselijke nieuwszender) ontmoet. Na TEDx heb ik haar gemaild. Twee weken na TEDx zou BredaNu over een studentenevenement waar ik optrad met een voorstelling van Uniek een item maken. Diezelfde dag werd ik nog gebeld of ik die avond het item wilde presenteren. Ofcourse! Presentator worden bij bijvoorbeeld BNN staat ook in mijn lijstje met droombanen, dus hier zag ik mogelijkheden in. Het presenteren beviel mij ontzettend en ik beviel BredaNu, een paar dagen later werd ik namelijk gebeld of ik vast items wil presenteren. Dank u, TEDxYouth!

Ook heb ik contact gekregen met Roy Grünewald. Roy is veel. Een theatermaker, regisseur, acteur, storyteller en een persoonlijkheid. Roy gaf een workshop aan de sprekers van TEDxYouth over het overbrengen van een verhaal. Na TEDx heb ik veel contact gehad met Roy. Hij vond het initiatief van Uniek Producties mooi en hij had het gevoel alsof ik zijn stokje overnam. Wat een compliment! Roy is een keer komen kijken naar een optreden en een repetitie van Uniek en heeft geholpen om onze voorstelling te verbeteren. Ook mag ik met een aantal Uniekers binnenkort naar de première van een voorstelling van Roy en we mogen dan de acteur ontmoeten! Hoe cool! Wederom bedankt TEDxYouth!

Een tijd terug kreeg ik een mail van Marielle (director van TEDxYouth@Brabantlaan). Of ik het zie zitten om in het kernteam van TEDxYouth@Brabantlaan – goed woord voor galgje, je wint geheid – te komen en de taak, komt ie, ‘Chief of experience and entertainment’ te worden.  DUHHH!! Het zou een eer zijn voor mij om te kunnen helpen en die taak op mij te nemen.

“Maar Koen, wat doe je eigenlijk als zo’n chief of experience and entertainment?” Nou, dat zal ik je vertellen. Ik ga er bij de komende editie van TEDxYouth@Brabantlaan voor zorgen dat de bezoekers en sprekers TEDxYouth gaan beleven. Dat zij vanaf het moment dat ze binnenkomen voelen op een speciale plek te zijn waar dingen gaan gebeuren. Dat het een ervaring wordt. En daar heb ik zin in! Ik heb al veel wilde ideeën zoals vuurwerkshows, tijgers, rondvliegende feeën en fonteinen, maar ik moet het voor mijzelf nog concretiseren ;). Thank you, TEDxYouth!

Tot hier mijn verhaal. Via TEDxYouth@Brabantlaan heb ik fantastische mensen ontmoet waarmee ik nu ook aan coole projecten werk of aan heb gewerkt. Voor mij was TEDxYouth een fantastische ervaring, waar ik een warme herinnering aan over heb gehouden en een paar mooie nieuwe kennissen, projecten en ideeën. Ik gun iedereen zo’n rode stip. Go for it!

Koen Verheijden

Bekijk HIER de TEDxTalk van Koen

Koen kan je ook volgen op twitter: @koen_verheijden

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet worden getoond.

*