They Unlocked Possibilities!!! Thanks!!!

 
TEDxYouth@Brabantlaan editie 2015 echoot nog helemaal na. We zijn geraakt, geroerd, hebben gelachen, zijn aan het denken gezet….en we hebben de enorme power gezien van jonge mensen met een droom, een idee. Jonge mensen die op verschillende manieren hun mogelijkheden hebben benut om hun droom waar te maken! Een groots event als dit is met heel veel vrijwillige inzet mogelijk gemaakt. Al die mensen die bereid zijn om hun verhalen en ideeën, (vak)kennis, netwerk, tijd, middelen en geld in te zetten, willen wij bedanken. They Unlocked Possibilities!!!

 

Ten eerste bedanken wij de gemeente Tilburg en wethouder Marcelle Hendrickx. Zij hebben deuren geopend en meegedacht om dit jaar in Tilburg neer te kunnen strijken. Naast ‘meedenkkracht’ heeft de gemeente Tilburg een financiële bijdrage geleverd om de locatie en de extra’s aan licht en geluid mogelijk te maken. Dank ook aan Theater De Nieuwe Vorst: een geweldige plek om te gast te mogen zijn!

Pascal van Engelen van Unlimited Sound & Visions maakte samen met onze technisch productieleider Pelle Brakkee, studenten en docenten van het Sint Lucas College en Xander Beks van Tasty Green Life Style Experience de cameraregistratie, de livestream en de gehele productie van de TEDxTalks op film mogelijk. Met speciale dan ook aan student Jeroen Bakker, die op het laatste moment aansloot en als geluidsassistent aan de slag ging.

Ralph Geerts van Ravanello Food & Concepts heeft een fantastische gezonde en duurzame food experience en heerlijk eten en drinken verzorgd. Zijn ideeën pasten perfect bij de dag. Wij willen BrabantKennis en Mijntje Notermans in het bijzonder, danken voor de sponsorbijdrage om de catering van de dag mogelijk te maken. Wij bedanken vrijwilligers  Sam Smitt, Meta Severin , Metha Uthidboon die onmisbaar waren als gastheren en vrouwen en het ondersteunen bij de catering.

Dit jaar hadden we een mooie samenwerking met de communicatieopleiding van de Fontys Hogeschool. Vol enthousiasme heeft bureau Grof Geschut bestaande uit vierdejaars communicatiestudenten  Vera van den Hanenberg, Maud van der Elsen, Jessie Koppens en Manon Notermans onze communicatiecampagne bedacht én uitgevoerd.

Wij danken ook onze Youth reporters en live bloggers: Minke Zegveld, Naima el Azzouzi en Yvonne Raaijmakers.  Kanjers deze dames!! Op de dag zelf hebben zij allen ook nog volop meegewerkt als blogger, gastvrouw en floormanager.  Speciale dank aan onze kernteamleden Kayleigh Versantvoort en Vivian Jacobs die de coördinatie en coaching van dit team op zich hebben genomen.

Het communicatieteam werkte ook nauw samen met ons kernteamlid Tim Bertens: onze chief Media en Design. Tim heeft achter de schermen heel veel werk verzet: het prachtige beeldmerk van dit jaar ontworpen, alle filmpjes (vlogs, impressie speakersprep etc) in dit beeldformat gezet, de bumber van de TEDxTalks gemaakt. Tijdens het event zelf heeft hij samen met kunstacademie student Merel Zonneveld en scholier Itai van de Wal  foto’s gemaakt. Wij danken Steffie Storms van AdVenture Filmproductions, een jonge startende filmmaakster die het impressiefilmpje van de speakersprep maakte en op 15 november een filmimpressie heeft gemaakt van de dag.

Een bijzondere samenwerking hadden we met Eef van Eerdewijk en de Kennismakerij Tilburg. Stagiare van de Kennismakerij Veerle Absil en onze vrijwilliger Renée Zonneveld bedachten samen de Come & Connect Corner. Ook mochten we van de prachtige locatie van de Kennismakerij in de Spoorzone van Tilburg  gebruik maken voor onze speakerprep.

Meike de JongRoy Grunewald, Rudy van Beurden en Serge van Rooij: duizendmaal dank voor jullie onvoorwaardelijke inzet, tijd, kennis, ervaring en deskundigheid. Door jullie coaching, lessen en training hebben onze jonge sprekers hun verhaal en hun ideeën leren om te zetten in een goed verhaal dat zij met de wereld konden delen.

We danken Karin Boode en Marianne Sprenkels van het Nederlands Centrum Jeuggezondheid en GGD Gelderland Zuid, Addy van Beek van de gemeente Veldhoven, Eva van Harn van de gemeente Tilburg/Jongeren Initiatievenfonds en Ilona Meeuwissen van het innovatienetwerk Midden-Brabant  voor hun deelname aan de Changemakers Challenge. Wij danken ook onze facilitators Peter Berkers, Aniek Linskens, Wendy Edens en Maarten van Leeuwen.

Wij bedanken Shane Pattipeilohy en Mauri Spooren voor hun enthousiasme en hun presentatie als hostess van de dag. Geweldig gedaan!! En volgens mij zijn we allemaal fan van onze eigen Chief Challenge, Ernest Adu. Ernest, die ook actief is geweest als kernteamlid  in de voorbereidingen van het TEDxYouth event.

En wat hebben we genoten van de fantastische optredens van Lisette Ntukabumwe,  Jan de Beer en Ianto Rodenburg, Milene Hoff en Lotte Melisse.  Dank Koen Verheijden (onze Chief Entertainment) voor het opsporen van dit talent!

En natuurlijk bedanken we al die nieuwsgierige en enthousiaste bezoekers. Samen ontsluiten we de mogelijkheden en maken we de wereld een beetje mooier!

Maar het allermeest bedanken we onze jonge helden, die het lef hebben gehad om het podium te betreden en hun verhaal met ons te delen: Bram Thomassen, Quincy Kools, Britt van Berkel, Dalila Sayd, Ive van den Langenberg, Willemijn Eekhof, Dide Reemers, Teun Meulepas, Jetteke Hendriks, Roos Gomes, Alex van Hassel, Erik Weug en  Mickey Wo,  Bedankt voor deze onvergetelijke ervaring!!!!!

Roos Sohier en Mariëlle Hornstra

Co-directors en initiators van TEDxYouth@Brabantlaan

2 Reacties

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet worden getoond.

*