“Wees ondernemer van je eigen leven”

 

“Wees ondernemer van je eigen leven.” 

Door Elles van Steenis

Shaun Figaroa is twintig jaar oud en stond in 2012 op het podium van TEDxYouth@Brabantlaan. Met zijn presentatie heeft hij de afgelopen twee jaar al veel bereikt. Shaun groeide met zijn eigen bedrijf 040 Records, hij werkte mee aan een boek en dit jaar staat een artiest die hij coacht, Miggs de Bruijn, op het TEDxYouth podium in Breda.

Als Shaun terugdenkt aan zijn presentatie bij TEDxYouth, voelt hij als eerste weer de zenuwen opkomen toen hij het podium betrad. “Ik vertelde een persoonlijk verhaal en voelde de zenuwen op het begin van mijn presentatie. Even ben je bang voor het onbekende. Maar net als bij een muzikaal optreden, voel je je vanzelf thuis op het podium. Daarna ging het vanzelf.”

De jonge spreker heeft na zijn TEDx avontuur veel beleefd. Zijn inspirerende woorden die hij uitsprak tijdens zijn presentatie, “wees ondernemer van je eigen leven”, hebben hem zelf al veel moois opgeleverd. Shaun werkte mee aan een boek voor succesvolle schoolverlaters. Hij stopte namelijk met de middelbare school, waar hij het VWO volgde. Shaun kreeg de smaak te pakken en stond de afgelopen jaren op meerdere podia om zijn persoonlijke verhaal en passie te delen met anderen.

Daarnaast is hij erg druk met zijn eigen onderneming 040 Records. Hij mixt muziek voor artiesten, maakt videoclips, produceerde een EP met prominente hiphop artiesten en stond op grote festivals zoals Appelsap.

Shaun is niet meer naar school gegaan. “Ik heb me volledig gericht op de muziek. Ik luister naar mezelf en dan voel ik me het beste thuis in de muziekwereld. De tijd die ik op school had kunnen zitten, heb ik in mezelf gestoken.”

En hoe denkt hij over het thema van 2014: Be a Rebel?

“Iedereen is wel rebels op zijn eigen manier. Sommige mensen durven alleen te dromen. Mensen zouden meer moeten doen dan alleen dromen, als je écht rebels wilt zijn, dan moet je er voor gaan!”
Als Shaun nadenkt over zijn eigen toekomst, dan zou hij alleen nog maar dingen willen doen waar hij gelukkig van wordt en daar dan ook nog zijn geld mee willen verdienen.

Shaun wil het interview afsluiten met het volgende: “Ik wil graag Mariëlle en Roos, de organisatoren van TEDxYouth@Brabantlaan, bedanken voor al hun inzet! Door hen, maar ook door andere sprekers en vrijwilligers van het evenement, raak ik keer op keer geïnspireerd.”

1 Reactie

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet worden getoond.

*