De sprekers van 2015

RGB-beeldmerk-black-tedxyouth2015 (1)Ik wil mijn  eigen fouten maken en de wereld ontdekken“, “Soms moet je opkrabbelen….om nieuwe hoogtepunten te ontdekken“, “Ik heb een manier gevonden om volwassenen weer te laten spelen” en “Verander die hel….
Dit zijn een aantal quotes van sprekers van editie 2015 van TEDxYouth@Brabantlaan.
Onze sprekers denken in kansen, ontdekken, verbinden…..en zij inspireren jou om jouw kansen en mogelijkheden te ontdekken; to Unlock Your Possibilities!!!

De sprekers van onze vierde editie:

 

 

IveIve van den Langenberg >>> naar de TEDxTalk van Ive

Small Kid, Great Inventions

Ive (11), onze jongste spreker bij TEDxYouth@Brabantlaan 2015, laat ons zien dat jonge geesten met bijzondere ideeen kunnen komen. Haar uitvinding: een handschoen om dove mensen te helpen om te communiceren met niet-doven. Haar idee laat zien dat we jongeren serieus moeten nemen.

 

 

 

 

 

TeunTeun Meulepas >>> naar de TEDxTalk van Teun

Hundreds of stories by thousands of cycled miles

Teun (30) ging een geweldige uitdaging aan: hij en zijn maatje Jilt van Schayik fietsten van Amsterdam naar Kaapstad om jongeren een stem te geven en de VN-post-2015 agenda te voeden. Het Building bridges project, zoals het werd genoemd, wil de kloof tussen jongeren en beleidsmakers verkleinen. Hoe kijken jongeren naar hun toekomst en wat helpt om een betere, meer gelijke wereld te creëren?

 

 

 

 

QuincyQuincy Kools >>> naar de TEDxTalk van Quincy

The power of psychology & persuasive design

Quincy (17) is gefascineerd door de kracht van psychologie. Hij zit nog op de middelbare school, maar heeft al zijn eigen bedrijf waarmee hij onder andere websites bouwt. Bedrijven uit binnen- en buitenland willen met Quincy samenwerken vanwege zijn unieke kijk op verkoop en het beïnvloeden van het gedrag van gebruikers.

 

 

 

 

 

BramBram Thomassen >>> naar de TEDxTalk van Bram

Enjoy the little things of life

Als iemand weet hoe je het leven moet vieren en waarderen, dan is het Bram (21). Hij is getalenteerd, slim en sympathiek en heeft veel tegenslag gehad in zijn jonge leven. Toch weerhoudt dit hem er niet van iedere keer weer een positieve draai te geven aan zijn situatie en geniet hij van het leven.

 

 

 

 

 

AlexAlex van Hassel >>> naar de TEDxTalk van Alex

Life Lessons

Toen Alex (21) van school werd gestuurd besloot hij om school uit zijn leven te sturen. Hij zet ons aan het denken en vraagt ons waar het leren echt plaats vindt: op school of in het echte leven?

 

 

 

 

 

RoosRoos Gomes >>> naar de TEDxTalk van Roos 

Labels are for products, not for people

Roos (15) daagt ons uit om opnieuw na te denken over het labelen van mensen.Waarom noemen we iemand klein, dik of groot? Zijn we ons bewust van de gevolgen van het gebruik van dit soort woorden en zijn we in staat en bereid verder te kijken dan deze labels?

 

 

 

 

 

Willemijn en DideDide Reemers en Willemijn Eekhof >>> naar de TEDxTalk van Dide en Willemijn

Let’s make education great!

Dide en Willemijn (beiden 15 jaar oud ) hebben een missie: zij willen het onderwijs veranderen. Zij spreken openhartig over hun afkeer van school, bieden nieuwe perspectieven en ideeën om spannend onderwijs voor iedereen te creëren.

 

 

 

 

 

 

JettekeJetteke Hendriks >>> naar de TEDxTalk van Jetteke

How to embrace yourself

Wanneer ben ik goed genoeg? Jetteke (28) probeert antwoorden te vinden op deze vraag. Ze leerde zichzelf te waarderen, gewoon zoals ze is. Jetteke (zangeres, actrice, cabaretière) gaf een krachtige performance op het podium van TEDxYouth.

 

 

 

 

 

ErikErik Weug >>> naar de TEDxTalk van Erik

Just Play!

Toen we kind waren, hebben we allemaal genoten van het spelen. Waarom stoppen met spelen als we een bepaalde leeftijd bereikt hebben? Erik (20) is ervan overtuigd dat spelen essentieel is voor een gezond, creatief, sociaal en gelukkig leven. Hij kwam met het idee om op speelplaatsen te creëren waar volwassenen worden aangemoedigd om te spelen!

 

 

 

 

 

DalilaDalila Sayd >>> naar de TEDxTalk van Dalila

The courage to be vulnerable

Hard aan het werk als succesvolle en hardwerkende chef-kok bij het zero waste restaurant Instock, ontdekte Dalila (28)  welke ingrediënten zij wil in haar leven. Geconfronteerd met het verlies van familie en vrienden besefte ze dat het samenbrengen van mensen en de opbouw van verbindingen de kern is van alles wat ze doet. Maar dan moet ze wel haar kwetsbaarheid tonen en niet alleen die sterke, hardwerkende jonge vrouw.

 

 

 

 

BrittBritt van Berkel >>> naar de TEDxTalk van Britt

Education: the key to change

Britt ( 17) wil een betere wereld creëren. Geconfronteerd met de schrijnende armoede op een reis naar Zuid-Afrika besloot ze om hier zelf iets aan te doen. Met hulp van familie en vrienden startte Britt startte haar eigen stichting toen ze nog maar 12 jaar oud was. Wetende dat het onderwijs de sleutel tot verandering is, zamelde zij geld in en gebruikte dit om scholen in afgelegen gebieden van Zuid-Afrika te bouwen.

 

 

 

 

MickeyMickey Wo >>> naar de TEDxTalk van Mickey

This is who I am

Mickey Wo ( 29 ) is een spoken word artist. Hij mengt rap, poëzie en performance in een enkel portret. Op een unieke manier inspireert hij ons te geloven in onszelf, te blijven dromen en van deze wereld een betere plek te maken.

 

 

 

 

 

 

 Samen2 Samen1

 

 

 

 

 

2 Reacties

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet worden getoond.

*