Mijn droom:Samen gaan wij Nederland positiveren

 

‘’Samen gaan wij Nederland Positiveren.’’ Dé slotzin van de TED Talk van Rudy van Beurden, deelnemer aan editie 2014 van TEDxYouth@Brabantlaan. Hoe hij vorig jaar zijn positieve energie naar het publiek straalde, doet hij dat dit jaar naar de aankomende sprekers. Als sprekerscoach staat hij de groep jongeren van dit jaar bij en coacht hij hen voor het aankomende event. Op zaterdag 7 november heeft youth reporter Minke het genoegen om met deze topper te praten.

Rudy heeft een diploma Bouwkunde, maar toch is zijn vakgebied vandaag de dag iets totaal anders. GAAF, het bureau waarvan Rudy mede-eigenaar is, is gespecialiseerd in het geven van masterclasses Pitchen, Storytelling en Positiveren. Maar wat is dat eigenlijk, dat ‘positiveren’? ‘Positiveren is het omzetten van een negatieve situatie tot een positieve situatie, het is de kijk die je op bepaalde zaken hebt. Het is die ander te laten durven stralen, in plaats van die ander af te vallen,’ aldus Rudy.

Zaterdag 7 november, tijdens de laatste speakersprep, kregen de sprekers tips en tricks van Rudy om hun talks te verbeteren. Wat Rudy heeft gemotiveerd om te gaan coachen? ‘Het is zo geweldig om te zien hoe deze jongeren te werk gaan. Stuk voor stuk hebben ze een ijzersterk verhaal waarmee ze iedereen omver blazen. Volledige verantwoordelijkheid nemen voor de invulling van je eigen leven, dat is wat ze hier doen. Dit zijn geen jongeren die gaan zitten wachten op iemand die met een invulling komt. Ze gaan zélf aan de slag, ze houden talks. Vet!’

Wat mij vooral opviel aan Rudy is dat hij ook écht zijn eigen theorie in de praktijk brengt. ‘Als ik een groep met meer energie naar buiten wil sturen dan voorheen, dan doe ik dit. Als ik wil dat ze een wat rustigere kijk hebben, dan doe ik dit! Het is de manier van praten, je houding maar bovenal de energie die jij zelf uitstraalt. Jij als persoon kan andere mensen helpen positiveren, door zelf een positieve kijk op het leven te hebben. Door bewust door het leven te gaan maak je het jezelf ook al een stuk makkelijker.’

Wil je jezelf én Nederland positiveren? Help mee en zorg ervoor dat ‘positiveren’ een erkend Dikke van Dale-woord wordt! Kijk voor meer informatie over Rudy  op de website van bureau GAAF of bekijk de TEDxTalk van Rudy van vorig jaar .

1 Reactie

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet worden getoond.

*