TEDxYouth bij de Kinderuniversiteit!

 

De kinderuniversiteit is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt georganiseerd door Technische Universiteit Eindhoven, namens sCoolscience en Tilburg University. Het doel van de kinderuniversiteit is kinderen van 10 tot en met 12 jaar in aanraking te brengen met wetenschap en techniek op een manier die dieper ingaat op de materie dan het normale schoolcurriculum toelaat.

De kindercolleges worden gegeven op de universiteit in echte collegezalen. De colleges van de kinderuniversiteit behandelen de meest uiteenlopende onderwerpen. Kinderen hebben op voorhand zelf inspraak in de onderwerpen die ze graag behandeld willen zien. Op basis van deze wensen worden een uur durende colleges samengesteld met een luchtige inleiding, les van een hoogleraar en ondersteuning van muziek, filmpjes en theater. Elk college biedt plaats aan circa 180 kinderen. Na afloop van een college verschijnt een samenvatting op een uitgebreide webpagina die kinderen kunnen gebruiken voor een werkstuk of spreekbeurt. Op 31 oktober 2012, gingen Marieke Peters en Theo Wismans daar iets vertellen over TEDxYouth! Het kindercollege was live te volgen en in dit filmpje terug te zien (bij 4.49 minuten begint Marieke met haar verhaal!).

 

5 Reacties

  1. 2 november 2012  18:43 by Ralph Beantwoorden

    Ik was erbij en het was heel bijzonder, de wisselwerking tussen International TedxYouth Reporter Marieke en die kids. Klasse gedaan en top exposure voor Tedx!

  2. 5 november 2012  15:39 by Roos Sohier Beantwoorden

    Leuk om de horen! Thnx

  3. Pingback : online payday loan

  4. Pingback : drugrehabcentershotline.com best drug rehab centers

  5. Pingback : bmi calculator for females

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet worden getoond.

*