Schoolkit

Sleutelrol voor docenten

De jongeren die wij zoeken zitten voor een groot deel van de dag op school. Jij als docent kunt ze voorbereiden en stimuleren om aan TEDxYouth mee te doen! Door te vertellen dat TEDxYouth bestaat en dat je je kan opgeven.

Maar als docent, als school kun je meer doen: er is een speciale schoolkit ontwikkeld. Een hulpmiddel waarmee je samen met jongeren ook echt ideeën kan realiseren. Kijk maar eens op de site van TEDxYouth@Amsterdam.

Misschien draait er op school een project waar TEDxYouth@Brabantlaan prima in past? Misschien organiseren jullie een debatcompetitie (bijv. ‘op weg naar het Lagerhuis’), doen jullie mee aan ‘De Kunstbende’, of aan ‘Techniektalent’, is de school betrokken bij een project in een ontwikkelingsland of zoeken jullie nog een goede invulling voor maatschappelijke stages? En natuurlijk geldt dit ook voor jongerenwerkers, of andere jeugdprofessionals die dagelijks met jongeren werken!

Oproep!

Als docent speel je een sleutelrol om jongeren op weg te helpen naar het wereldpodium van TEDxYouth. En ook andere jeugdprofessionals kunnen een zetje geven. Of ben je als ouder enthousiast over TED? Wat kan je doen?

  • Inspirerende jongeren die nu al actief bezig zijn met het verbeteren van hun wereld opgeven om mee te doen en met ons in contact brengen.
  • Gebruik de gratis online schoolkit in je lessen. Meer informatie vind je op de site van TEDxYouth@Amsterdam
  • Contact opnemen met Mirjan Albers, zij kan u op weg helpen met de schoolkit
  • De school opgeven als simulcastlocatie. Wij zorgen dan voor een rechtstreekse videoverbinding met TEDxYouth@Brabantlaan zodat uw leerlingen kunnen meekijken en meedoen

Interesse? Laat het ons weten en stuur  een mail.

EN KIJK OOK EENS OP TED ED! Lessons worth sharing. een nieuw initiatief van TED.