Editie 2012 Dream Big Then Do It!

Vond jij TEDxYouth@Brabantlaan 2012 ook zo inspirerend?

Deze fantastische eerste editie is mogelijk gemaakt door vele partners. En gelukkig kunnen we nagenieten:

- Attacom maakt een mooie promo-film
- het team van Cre-aid maakte een fantastisch digitaal magazine van deze dag
- onze Youth reporters Mauri Spooren en Renée Zonneveld maakten een superleuke impressie (filmpje) en schreven een blog voor de Amerikaanse TEDx-site
- er zijn prachtige foto’s gemaakt door Linda Jerkin en René Wouters
- onze live-bloggers Nina Hoek van Dijke en Mauri Spooren maakten ook nog foto’s
- en hier kan je zien wie voor het entertainment hebben gezorgd op 18 november 2012. Herinneren jullie je onze Little Drummer Boy Len Donkers nog? En natuurlijk het prachtige optreden van Isabelle Amé. Hier kan je haar nog terugzien met  Awake my soul, Not Leaving  en The Festival.

Met dank aan Pasta Media voor het prachtige filmmateriaal!

 

Bekijk hier onder alle TEDxTalks van Yvette, Vincent, Wesley, Shaun, Dennis en Jeffrey nog een keer!

Yvette Vugts: Fashion, another perspective
Yvette is (19 jaar) de bedenkster en drijvende kracht achter de meest bijzondere modeshow van Nederland: FforFashion. Als je Yvette leert kennen dan wordt het snel duidelijk. Haar hart ligt bij de jongeren ‘van de straat’. Jongeren die het niet makkelijk hebben (gehad) in het leven. Haar boodschap: droom, geef niet op, en ga er voor om je droom werkelijkheid te laten worden.

De thuisbasis van Yvette is Stichting Jong Actief in Den Bosch. Jong Actief heeft een belangrijke rol gespeeld voor haar. Daar heeft zij de ruimte gekregen om haar eigen talenten te ontdekken en te benutten. En vanuit haar twee passies fotografie en fashion werd zij de bedenkster en drijvende kracht van FforFashion: een organisatie die modeshows organiseert met jonge modellen die normaal gesproken de kans niet krijgen, omdat ze te klein zijn of niet dun genoeg. Bij FforFashion gaat het om echte schoonheid en uitstraling.

Het gaat Yvette om twee dingen: een fantastische modeshow neerzetten en jongeren motiveren om hun droom niet op te geven. Met FforFashion wil zij een jaarlijks evenement neerzetten om zo elke editie nieuwe jongeren de kans te geven. Niet alleen voor jongeren die model willen worden. Maar bijvoorbeeld ook voor visagisten, fotografen en technici in spé. Yvette wil een grote groep jongeren bereiken, die zich via haar  modeshow verder kunnen ontwikkelen en hun verborgen talenten kunnen ontdekken. En inmiddels heeft Yvette in 2 jaar 3 modeshows georganiseerd!

Bij TEDxYouth@Brabantlaan vertelde Yvette over haar passie, over hoe zij groot droomde, en vervolgens heel hard aan het werk is gegaan met vele anderen, om haar droom werkelijkheid te maken. Ze zal vertellen hoe succes dichterbij kan liggen dan je denkt!

Meer weten over Yvette en FforFashion? Volg haar dan op twitter of neem alvast een kijkje op haar site http://www.fforfashion.nl/ of facebookpagina http://www.facebook.com/fantasyforfashion

 

Vincent de Wit: Take the opportunity!

Voor Vincent  (18 jaar) uit Helmond is het glas altijd halfvol: een rasoptimist, een bijzondere jongen die het leven van de positieve kant bekijkt en kansen ziet. Nieuwsgierig en vol vragen staat hij in de wereld. Het is dan ook niet vreemd dat hij een jonge ondernemer is.

Ondernemen zat er al vanaf zijn 15e ingebakken. Toen begon Vincent vanuit de schoolbanken met zijn eerste webwinkel in gadgets. Inmiddels, ruim 3 jaar later is hij begonnen met een nieuwe onderneming. Zijn nieuwe onderneming heet AppsByVincent, met als doelgroep iedereen die een applicatie gebouwd wil hebben voor een iPod, iPhone en iPad.

Met zijn TEDx talk bij TEDxYouth@Brabantlaan wil Vincent jongeren die een grote droom of een goed idee hebben, motiveren om ook daadwerkelijk iets te doen met hun droom of idee. Ook geeft hij een inkijkje in zijn wereld van ondernemen en wat zijn ervaringen zijn.

Vincent zit uiteraard op twitter! https://twitter.com/VincentdeWit

 

Wesley Maurix: A positive mind ignites change

Wesley is 20 jaar en woont in Schijndel. Een woordkunstenaar, dichter en schrijver. Hij is een vrolijke jongen die geniet van het leven, en het liefst met zo’n groot mogelijke teugen. Hij is klein van stuk maar droomt groots. “Niets is onmogelijk, zolang je er zelf maar in gelooft”, aldus Wesley.

Wesley studeert Sociaal-Cultureel Werk aan het ROC Tilburg. Daarnaast loopt hij stage bij stichting RADAR, bureau tegen discriminatie en vóór gelijke behandeling. Hij schrijft regelmatig, variërend van gedichten tot korte column-achtige stukjes. De droom van Wesley: mensen te inspireren en ze te leren zich niet snel uit het veld te laten staan.

Zijn talk gaat over het belang van positiviteit bij het behalen van je doelen en het feit dat je de kracht om je doelen te behalen uit jezelf kunt halen. Zijn levensmotto? Leven is liefde.

Wesley heeft een blogspot waar zijn meeste penvruchten te vinden zijn: dewereldvanwezz.blogspot.com/ En je kunt hem ook vinden op Twitter. (twitter.com/midgetwezz)

 

Shaun Figaroa: Music is my escape

Shaun (18 jaar) is een jongen uit Eindhoven met een Arubaanse achtergrond. Als klein kind was hij  met de computer en muziek bezig. Vooral het DJ-en sprak hem heel erg aan. Op de basissschool maakte hij al simpele remixes van liedjes en deelde deze uit via Msn/Cd’s aan klasgenoten.

In de brugklas ging het berg afwaarts met Shaun. Hij had veel problemen thuishoort de thuis situatie kon hij niet meer naar school gaan en moest hij stoppen met basketballen wat hij op hoog niveau deed. Dit zorgde er  voor dat Shaun veel tijd overhad en hij overbrugde te tijd door zich te verdiepen in het maken van muziek. Hij maakte zijn eerste beats en kreeg tot zijn verbazing veel positieve reacties. Shaun verdiepte zich steeds meer in rap door workshops en cursussen te volgen.. Hij richtte een groep op genaamd “Eenheid” en trad met die groep op op diverse podia. Shaun heeft ervaren hoe hij verder kwam met de steun van anderen. Dit was voor hem de drijfveer om een eigen label te beginnen genaamd: 040 Records. Hiervoor heeft hij beginnende rappers uit zijn omgeving met succes bij elkaar gehaald om zo samen de obstakels te overwinnen die beginnende artiesten tegen komen.

Shaun is nu vooral bezig om als gecertificeerd docent workshops te geven. Hij hoopt de volgende generatie jongeren te kunnen inspireren met de dingen die hij heeft gedaan of ziet. Shaun houdt zich ook bezig met fotografie en het maken en editen van video’s.

Shaun is een performer, een rapper, een jongen met vele talenten. Bij TEDxYouth@Brabantlaan brengt hij zijn verhaal op een bijzondere manier.

Meer weten over ShaunF? Volg hem dan op twitter.

 

Dennis Hoekstra: Ideas under pressure

Dennis(23 jaar) is een ambitieuze, ondernemende, niet alledaagse jongen uit Bergen op Zoom. Hij kiest graag  voor het onbekende. Zijn motto: dromen, durven en doen!  “Brabant bruist van de jonge talenten” aldus Dennis, “maar zij krijgen veel te weinig ruimte om dit ware talent te ontplooien. Daarom vind ik het waanzinnig dat er een TEDxYouth event in Brabant is!”

Op 16- jarige leeftijd kwam Dennis via een docent in aanraking met de lokale politiek. De politiek raakte Dennis. Het was voor hem dé manier om actief betrokken te zijn bij belangrijke beslissingen die genomen worden. “Als je zelf niet actief bent, dan nemen anderen belangrijke beslissingen voor jou”, vindt Dennis. Hij werd secretaris van de Jeugdraad, raakte betrokken bij de opbouw van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en richtte een lokaal initiatief op voor jongeren met liberale sympathieën. Op zijn 20e werd hij gemeenteraadslid namens de VVD in Bergen op Zoom. Waar hij zich druk over kan maken? Over besluiten die genomen worden zonder dat de mensen die het aangaan betrokken zijn.

Buiten zijn studie (Nima A&B) en politieke activiteiten heeft Dennis  ook nog een eigen marketing bureau  Mediaans.nl. Een jong bedrijf voor startende ondernemers die wel de ideeën maar niet de expertise in huis hebben om tot communicatie-uitingen te komen. Als jonge ondernemer is hij te zien geweest in het programma Goudhaantjes. http://www.miroguide.com/items/3799891

Dennis vertelt in zijn TEDxtalk  over zijn doorzettingsvermogen, dat hij zich niet laat tegen houden door het traditionele onderwijs en groepsnormen. Hij zoekt zijn eigen weg om te bereiken wat hij wil bereiken, in de politiek en als ondernemer.

Meer weten over Dennis? Bekijk dan eens zijn sites www.mediaans.nl en  www.dohoekstra.com. Dennis kan je ook volgen op twitter

 

Jeffrey Arenz: Life is what you make of it

Jeffrey  is 18 jaar en woont in Beuningen. Jeffrey wist op de basisschool al wat hij wilde: acteren en zingen! In groep acht ging hij op auditie voor de Nederlandstalige versie van de musical “Beauty and the Beast” en hij kreeg een rol! Zo ging er voor Jeffrey een hele nieuwe wereld open. Er volgden al snel andere projecten: een rol in de musical “Oebele!”,  een hoofdrol in een commercial en het inspreken van stemmen voor diverse Disney-films. Momenteel is hij te zien in de jeugdserie “Vrijland” van de KRO. En in 2013 krijgt hij zelfs een eigen theatershow.

Naast school, zingen en acteren is hij met veel meer dingen bezig. Zo richtte hij de organisatie Skizzle Nederland op: een organisatie die zich inzet voor kinderen die worden of werden gepest. Jeffrey is op de middelbare school zelf heel erg gepest en heeft dus aan den lijve ervaren hoe vreselijk dat is. Jeffrey heeft met diverse politici gepraat  over het probleem “pesten”. Daarnaast heeft Jeffrey er samen met anderen voor gezorgd dat er nu verplichte voorlichtingen zijn over homoseksualiteit. De ambitie om in de politiek te gaan ziet hij ook wel zitten, alleen vindt hij zichzelf  daarvoor nog te jong.

Jeffrey wil jongeren inspireren met wat hij doet. En nu kreeg hij bij TEDxYouth@Brabantlaan de kans om te vertellen hoe hij zijn negatieve ervaringen heeft kunnen omzetten in iets positiefs.

Jeffrey is op twitter te vinden en hij heeft een eigen website. En wil je meer weten over Skizzle? Bekijk dan de site!

http://jeffrey-arenz.nl/ http://skizzle.nl/ https://twitter.com/Jeffrey_Arenz

 

120 Reacties

 1. Pingback : TEDxYouth@Brabantlaan » Dream big, then do it! – TEDxYouth in Brabant » Mijn TEDxYouth@Brabantlaan 2012 door Dennis Hoekstra

 2. Pingback : moyou nails

 3. Pingback : moyou nails

 4. Pingback : moyou nails

 5. Pingback : moyou nails

 6. Pingback : money loans

 7. Pingback : have sex tonight

 8. Pingback : direct payday loans online alberta lender

 9. Pingback : drugrehabcentershotline.com treatment for alcoholism

 10. Pingback : dousman

 11. Pingback : Blue Coaster33

 12. Pingback : YouTube Video

 13. Pingback : Accommodation in Durban

 14. Pingback : tv online, online tv

 15. Pingback : https://www.bestangrybirdgames.com

 16. Pingback : watch movies online free

 17. Pingback : watch free movies online

 18. Pingback : Web hosting in Canada

 19. Pingback : london pest control

 20. Pingback : localproshowers.com

 21. Pingback : Seattles best personal trainer

 22. Pingback : watch free movies online

 23. Pingback : alkaline

 24. Pingback : kangen water

 25. Pingback : kangen water

 26. Pingback : Click Here

 27. Pingback : xnxx

 28. Pingback : lan penge nu uden renter

 29. Pingback : car parking

 30. Pingback : stop parking

 31. Pingback : water ionizer machines

 32. Pingback : penge laan nu

 33. Pingback : where to buy clenbuterol in canada

 34. Pingback : water ionizer loan

 35. Pingback : pay per day loans plan

 36. Pingback : hop over to this web-site

 37. Pingback : electrician west los angeles

 38. Pingback : breaking news

 39. Pingback : plumbers tape measure

 40. Pingback : plumbing snakes home depot

 41. Pingback : pay day loans

 42. Pingback : bottled alkaline water

 43. Pingback : house blue

 44. Pingback : persian-pele

 45. Pingback : forum

 46. Pingback : Live Sex

 47. Pingback : sex live

 48. Pingback : free live sex cams

 49. Pingback : free live sex cams

 50. Pingback : Free Cams Chat

 51. Pingback : Free Live Cams

 52. Pingback : Free Cams

 53. Pingback : freecams

 54. Pingback : Free Live Cams

 55. Pingback : manastirski_chay

 56. Pingback : psyholog

 57. Pingback : News of Lugansk in the last hour exchanging news of the DNI

 58. Pingback : video me rt follow

 59. Pingback : сайт знакомств украина

 60. Pingback : Znakomstva-s-jenshinami/znakomstva-s-zhenschinami-ukrainarossiya

 61. Pingback : Shop freaks and crooks charlatans

 62. Pingback : games-boy arcade play android Hunger-2-watch tanks

 63. Pingback : vojna-v-sirii news

 64. Pingback : Монастырский чай. Цена в Украине.

 65. Pingback : новости днр сегодня за последний час

 66. Pingback : progony-hrumer-lic xrumer priogon 2016 base for xrumer

 67. Pingback : video like me2

 68. Pingback : prom pol kiev ukraine

 69. Pingback : LNR DNR

 70. Pingback : zveropoliswatchonline

 71. Pingback : google Business

 72. Pingback : google AdSense google AdMob free google AdSense free

 73. Pingback : zootopia 2016

 74. Pingback : film online 2016 free ua ru kz

 75. Pingback : Дивергент, глава 3: За стеной / Allegiant, Высотка / High-Rise,

 76. Pingback : лучшие фильмы 2016 2016 года список новые фильмы

 77. Pingback : лучшие фильмы года 2016

 78. Pingback : jykfqy abkmvs cvjnhtnm ,tp htubcnhfwbb

 79. Pingback : more

 80. Pingback : film

 81. Pingback : ukraine girl kiev lviv

 82. Pingback : ukraine girl kiev lviv 2016

 83. Pingback : helou zis me

 84. Pingback : helou zis me

 85. Pingback : clic here

 86. Pingback : clic

 87. Pingback : HDKINOONLINE

 88. Pingback : porn video tube, hard porn, streaming porn, hq porn

 89. Pingback : hqporn2016

 90. Pingback : Лучшие фильмы

 91. Pingback : Лучшие фильмы2

 92. Pingback : ТелефоновСамсунг2016

 93. Pingback : sunnyleone

 94. Pingback : sunnyleonelatest

 95. Pingback : toilehtml

 96. Pingback : tubepatrolporn

 97. Pingback : kinoklub

 98. Pingback : drama2016

 99. Pingback : jpmsruvideotoppornovideo

 100. Pingback : jpmsru

 101. Pingback : top2017bloomingme

 102. Pingback : trumpnews

 103. Pingback : molodezhka4seria

 104. Pingback : molodejka

 105. Pingback : molodezhka4sezon17seriya18192

 106. Pingback : link2016

 107. Pingback : xml18112016

 108. Pingback : xml181120167

 109. Pingback : molodezhka4sezon212223seriya

 110. Pingback : molodejka4sezon21seria21seria22seria23

 111. Pingback : molodejka4seria25

 112. Pingback : lastssadsafdsa

 113. Pingback : Молодежка4сезон25серия26серия

 114. Pingback : dadafdf3ddafdsa

 115. Pingback : dadafdf3ddafdsa

 116. Pingback : nesaporn

 117. Pingback : wRfqnI8IRxk

 118. Pingback : anybunny anybunny hd xxx porn tube video videos free online hot movies

 119. Pingback : rajwap hd xxx porn tube video videos free online hot movies XXX

 120. Pingback : kinokradserial

Laat een reactie achter

Je email adres zal niet worden getoond.

*